Etapele realizarii unui tatuaj

Ne-am gandit sa discutam la noi pe site diferite topicuri sau subiecte, mai mult sau mai putin controversate din arta tatuajului, caci pana la urma, cui nu ii prinde bine schimbul de informatii venit direct de la oameni care lucreaza in domeniu ? After all, sharing is caring ! 🙂

Procesul realizarii unui tatuaj

Asa ca haideti sa vorbim intai despre etapele pe scurt ale realizarii unui tatuaj professional.

1.Crearea modelului de tatuaj

Crearea modelului tatuaj
etapele realizarii unui tatuaj

*Prima etapa este cea in care artistul tatuator creeaza modelul, la baza caruia stau ideile clientului. Modelul poate fi sub forma de desen sau poza(realism). Pentru realizarea unui tatuaj realist este ideal sa gasesti pozele la rezolutii foarte mari, pentru a facilita expunerea chiar si a celor mai mici detalii. Atat pentru modelele realiste cat si pentru cele desenate in diverse stiluri, trebuie sa te asiguri ca marimea detaliilor este suficienta pentru a reusi realizarea lor.

2.Pregatire stencil tatuaj

Pregatire stencil tatuaj
Pregatire stencil tatuat

*A 2-a etapa este cea in care tatuatorul isi pregateste stencil-ul. Majoritatea artistilor isi pregatesc stencil-ul manual, dar exista si varianta pentru imprimanta termica. Este bine de stiut de ce majoritatea prefera sa il faca manual, pentru a se familiariza in prealabil cu desenul si pentru a reda absolut fiecare mic detaliu, fapt pe care, imprimanta termica e posibil sa il omita in diverse cazuri.

3.Dezinfectarea si pregatirea zonei pentru tatuaj

dezinfectare tatuaj
etapele realizarii unui tatuaj

*A 3-a etapa reprezinta dezinfectarea, imperios necesara, a zonei ce urmeaza a fi tatuata. Produsele utilizate pentru a dezinfecta intr-un salon de tatuat trebuie sa fie aprobate de Ministerul Sanatatii. In general se folosesc produse pe baza de alcool si sapunuri antiseptice si de cele mai multe ori trebuie indepartat in prealabil, parul de pe zona ce urmeaza sa fie tatuata, bineinteles fiind folosit un aparat de ras de unica folosinta.

4.Lipire stencil tatuaj

Lipire stencil tatuaj

*A 4-a etapa este cea in care artistul lipeste stencil-ul. Pentru a obtine o acuratete mai mare, artistul isi poate trasa linii de reper cu markerul. In cazul in care tatuatorul are un stencil mare, este recomandat ca el sa taie marginile stencil-ului inspre interior atat pentru a se lipi mai usor si a lua forma zonei corpului, ce urmeaza a fi tatuata cat si pentru a nu crea efectul de contur/linie dublat/a. Dupa lipirea stencil-ului, timpul necesar acestuia pentru a se usca este in general de 10 minute, in functie de solutia de stencil folosita

5.Pregatirea standului, aparatului, cablurilor, etc

Cum se fac tatuajele

*A 5-a etapa este pregatirea stand-ului de lucru, care consta in dezinfectarea acestuia, a masinilor de tatuat, a cablurilor si a sticlelor de sapun, cu o solutie pe baza de alcool sau sterilizant la rece. Daca artistul isi realizeaza tatuajul intr-o zona in care are nevoie de un suport sau masa de tatuat, va trebuie sa repete procedura si in acest caz. In principiu, tot ce atinge si artistul si clientul, trebuie sterilizat si infoliat.

6.Stabilirea acelor, culorilor si produselor necesare realizarii tatuajului

realizarea unui tatuaj

*A 6-a etapa este cea in care , in functie de modelul ales de catre tatuator, acesta urmeaza sa isi stabileasca numarul si forma/dimensiunea acelor pe care le va folosi, capacelele pentru tus, culorile necesare realizarii tatuajului. Pentru a facilita munca artistului, mai exact pentru a hidrata pielea, pentru a permite acului sa alunece mai bine si sa stearga surplusul de tus, acesta trebuie sa foloseasca un unt special pentru tatuaje sau vaselina medicinala.

7.Realizarea tatuajului

Realizarea tatuajului

*Despre etapa realizarii tatuajelor, ar fi prea putin de scris intr-un singur pas al acestui articol. Exista diferite stiluri, tehnici si moduri de aplicare despre care vom vorbi mai multe  in articolele viitoare. Fiecare tatuator isi descopera de-a lungul timpului, stilul si tehnicile de tatuat, incepand de la consumabile folosite, curentul artistic in care se incadreaza si aparatura folosita, de la aparate cu bobina pana la cele rotative.  

8.Aplicarea cremei de vindecare si a foliei de protectie a tatuajului

Vindecare tatuaj

*A 8-a etapa si ultima consta in curatarea temeinica a tatuajului, hidratarea acestuia cu o crema speciala ingrijirii tatuajelor si infolierea acestuia.Multi artisti folosesc folie alimentara, dar aceasta nu trebuie tinuta mai mult de 2 ore din momentul in care a fost aplicata, insa, exista si tipuri de folii dedicate strict tatuajelor care pot fi tinute chiar si 3 zile pe zona tatuata.

          Speram ca v-a placut si folosit articolul nostru pe scurt despre etapele realizarii unui tatuaj. Vom reveni curand cu noi subiecte, pana atunci simtiti-va liberi sa lasati comentarii despre acest articol sau spuneti-ne ce alte subiecte v-ar placea sa abordam.

                                                                                     Echipa Chronos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *